Speler van Heerlense voetbalclub Eikenderveld voor drie jaar geschorst

Print
Speler van Heerlense voetbalclub Eikenderveld voor drie jaar geschorst

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heerlen / Hoensbroek -

Speler Abdellah Naïm van amateurvoetbalclub Eikenderveld uit Heerlen die een scheidsrechter aanviel, is door de KNVB voor drie jaar geschorst.

Naïm ging op zondag 17 februari tijdens de wedstrijd tegen Voerendaal arbiter Stan Claassen uit Deurne te lijf. De speler gooide volgens de leidsman een bal in het veld. Claassen wilde hem geel geven, maar dat pikte Naïm niet. De zaak escaleerde, waarna de scheidsrechter zijn kleedlokaal in vluchtte en het duel staakte.

Lees ook:Heerlense voetballer valt scheidsrechter aan

De voetballer is door de KNVB voor drie jaar geschorst voor vier vergrijpen: hij duwde de scheidsrechter, greep hem naar de keel en bedreigde hem in woord en houding. Theo Habets, woordvoerder van Eikenderveld, laat weten dat de vereniging – die Naïm intern al had geschorst – geen enkele moeite heeft met de strafmaat en dus ook geen beroep zal aantekenen. „Abdellah ook niet. Hij accepteert zijn straf. Als club tolereren we dit gedrag in de verste verte niet. Een scheidsrechter is ook maar een vrijwilliger en daar moet je gewoon van afblijven.”

Lees ook:Club straft speler die scheidsrechter aanviel: ‘Ik snap niet wat hem bezielde’

Eikenderveld wordt niet gestraft voor het incident, omdat het een eenmansactie betrof. Naïm mag drie jaar lang niet deelnemen aan wedstrijden en trainingen, geen functie bekleden bij een vereniging of bij de bond en bovendien geen voetbalwedstrijd bijwonen.