Medailleregen voor judoka’s JC Hercules

Print
Medailleregen voor judoka’s JC Hercules

Wederom succes voor JC Hercules. Afbeelding: JC Hercules

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Zondag 17 maart was een drukke dag voor JC Hercules. De judoka’s van de judoclub uit Pey waren op drie toernooien actief. Het resultaat: een ongekende medailleoogst.

In Roermond waren de Limburgse kampioenschappen -15 in de Jo Gerris hal. Voor kwalificatie voor de Nederlandse Kampioenschappen was een podiumplaats een vereiste. Onder toezicht van de coaches Tom Grootjans , Graat Weber en Gianni Zeelen werd er goed en technisch gevochten. Aan het einde van de dag was er vier keer goud, vier keer zilver en zes keer brons, met als direct gevolg veertien startplaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen. De medaillewinnaars gaan zich de komende weken voorbereiden voor de Nederlandse judokampioenschappen in het Friese Leek op 6 april.

Een klein groepje ging naar het nationaal toernooi in Beuningen. Onder leiding van de coaches Francesca Weber en Rowan Steengraver werd hier ook goed gescoord, Rowan deed behalve coachen ook zelf mee en pakte goud, evenals Nika Thuils. Zilver was er voor Aubrey Lenzen, Jaimie Heijnen en Lars van de Broek.

Net over de grens in het Belgische Maaseik was een viertal Hercules deelnemers onder leiding van coach Damian Slangen actief. Lucas van Issum en Said Musakhadziyev pakten goud, zilver was er voor Nigel van de akker en Kamiel Zakoev.