De Annendaal dingt mee naar landelijke ‘Kern met Pit’-prijs

Print
De Annendaal dingt mee naar landelijke ‘Kern met Pit’-prijs

‘De hoeskamer van Maria Hoop’ dingt mee naar de ‘Gouden Pit’ Afbeelding: Stichting De Annendaal

MariaHoop -

In januari won Stichting De Annendaal Maria Hoop met het project ‘De hoeskamer van Maria Hoop’ de Limburgse ‘Kern met Pit’-wedstrijd 2018 van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNMH). Het winnen van de Limburgse kern met Pit wedstrijd betekent dat ‘dit vrijwilligersproject de provincie Limburg mag vertegenwoordigen bij de landelijke finale voor de ‘Gouden Pit’.

Er zijn dus twaalf finalisten, waarop door eenieder kan worden gestemd. Daarnaast telt het oordeel van een vakjury mee. Stemmen kan tot 27 maart op de stempagina. Op deze pagina wordt het project in een filmpje kort samengevat. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 31 maart in de Prodentfabriek in Amersfoort tijdens het ‘We doen het samen!’-festival, hét festival voor burgerinitiatieven.

Kern met Pit draait om bijzondere vrijwilligersprojecten die bijdragen aan de leefbaarheid van het eigen dorp of woonwijk. Voor de Limburgse wedstrijd waren twaalf projecten genomineerd. De prijs was een mooie kroon op het werk van de vele vrijwilligers uit Maria Hoop. Maar wellicht ligt er nog meer in het verschiet bij de landelijke finale.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →