Drie doden en vijf gewonden bij de aanslag in de tram in Utrecht

Print
Drie doden en vijf gewonden bij de aanslag in de tram in Utrecht

Afbeelding: EPA

Bij de schietpartij in een tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn drie doden gevallen. Dat laat de burgemeester Jan van Zanen van Utrecht weten. Er zijn vijf mensen gewond geraakt, drie van hen zijn er ernstig aan toe. Eerder liet Van Zanen weten dat er negen gewonden zouden zijn. Dit aantal is naar beneden bijgesteld.

Volg onderaan dit bericht alle ontwikkelingen rond de schietpartij via ons liveblog.

,,Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers en de mensen die er getuige van zijn geweest’’, zei de burgemeester. ,,Echt vreselijk.’’

Rode Renault Clio

Politie vond in de middag een rode Renault Clio aan Tichelaarslaan in Utrecht. De auto was kort ervoor geroofd met een carjacking aan de Amerikalaan, een eind verderop. De auto werd na de schietpartij in Utrecht gezocht. De Amerikalaan ligt in de wijk Kanaleneiland, net als het 24 Oktoberplein waar de schietpartij in de tram plaatsvond.

Drie doden en vijf gewonden bij de aanslag in de tram in Utrecht

GeenStijl

De website GeenStijl meldt op basis van een bron dat Gökmen Tanis, de man die ervan verdacht wordt maandagochtend drie mensen te hebben gedood in een tram, zou zijn schoonzus hebben willen vermoorden.

Daarmee zou het motief van de daad volgens de website in de familiesfeer komen te liggen. GeenStijl meldt verder dat Tanis vermoedelijk dezelfde is die in augustus 2011 in een GSTV-video een verslaggeefster van de website lastigviel.

Volgens de omroep was hij in 2017 verdacht van een verkrachting, waar begin deze maand een regiezitting over was. Zijn naam en adres (in Kanaleneiland) doken in 2011 ook al op in comments op website Dumpert.

Tanis moest zich op 4 maart voor de rechter in Utrecht verantwoorden in verband met een verkrachtingszaak. Hij zou zijn slachtoffer meermalen hebben verkracht. Ook zou hij hebben gedreigd haar huis in de brand te steken en zou hij haar in haar gezicht hebben geslagen.

‘Allahoe Akbar’

Meerdere getuigen van de schietpartij in Utrecht spreken over vier mannen die een lang wapen en een handvuurwapen hadden. De mannen zouden Allahoe Akbar hebben geroepen tijdens het schieten in de tram, meldt Het Parool. De politie wil geen enkele mededeling doen over de inhoud van de getuigenissen.

Schietpartij Utrecht . Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee