Kijkje achter de schermen bij Zuyderland ziekenhuis

De open dag van Zuyderland bood belangstellenden afgelopen weekend een spannende blik achter de schermen van het ziekenhuis. Deuren die normaal gesloten blijven voor het publiek stonden wagenwijd open. Hierdoor kregen bezoekers een goed beeld van bijvoorbeeld ergo- en fysiotherapie en het skillslab waarin medische handelingen geoefend kunnen worden. Ook techniek in de zorg kwam ruim aan bod met demonstraties met rijdende en pratende robots, virtual reality en een medicijnapp. Daarnaast was er nog een informatiemarkt met workshops, opleidingsmogelijkheden, informatie over wonen en leven binnen zorgcentra of over banen in de zorgsector. En ook de Mimakkers presenteerden zich. Zij richten zich met technieken uit de clownerie op mensen voor wie contact maken moeilijk is, bijvoorbeeld mensen met een ernstige vorm van dementie of een ernstige verstandelijke beperking. (Foto’s Peter Trompetter)
Print

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen