Kijkje achter de schermen bij Zuyderland ziekenhuis

De open dag van Zuyderland bood belangstellenden afgelopen weekend een spannende blik achter de schermen van het ziekenhuis. Deuren die normaal gesloten blijven voor het publiek stonden wagenwijd open. Hierdoor kregen bezoekers een goed beeld van bijvoorbeeld ergo- en fysiotherapie en het skillslab waarin medische handelingen geoefend kunnen worden. Ook techniek in de zorg kwam ruim aan bod met demonstraties met rijdende en pratende robots, virtual reality en een medicijnapp. Daarnaast was er nog een informatiemarkt met workshops, opleidingsmogelijkheden, informatie over wonen en leven binnen zorgcentra of over banen in de zorgsector. En ook de Mimakkers presenteerden zich. Zij richten zich met technieken uit de clownerie op mensen voor wie contact maken moeilijk is, bijvoorbeeld mensen met een ernstige vorm van dementie of een ernstige verstandelijke beperking. (Foto’s Peter Trompetter)
Print

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen