Reuverse scholieren op schuttersles in museum

Print
Reuverse scholieren op schuttersles in museum

De leerlingen mochten ook zelf schieten. Afbeelding: Regentag/Rob Benders

Reuver -

Cultuureducatie met een hoofdletter C. Rob Benders van Regentag komt superlatieven tekort om zijn enthousiasme over de door hem zelf ontwikkelde museumles onder woorden te brengen. Leerlingen uit groep 7 van basisschool Meander uit Reuver hadden onlangs de primeur.

Een hele woensdagochtend lang maakten de Reuverse scholieren in het Limburgs Schutterij Museum in Steyl kennis met het schutterswezen en zijn vele oeroude maar ook nieuwe tradities en rituelen. Ze werden door conservator Luc Wolters rondgeleid in het museum, gingen met teken- en knutselspullen aan de slag om een eigen vaandel te ontwerpen, bliezen de trompet en mochten uiteraard ook zelf schieten met een luchtdrukgeweer.

Reuverse scholieren op schuttersles in museum
Ook werd er muziek gemaakt. Foto: Regentag/Rob Benders

Het museumbezoek was voor hen de aftrap van de voorbereiding op het Kinjer OLS. De komende maanden worden de ruim veertig leerlingen in de aanloop naar het grote schuttersfeest voor scholieren begeleid door leden van schutterij Sint Barbara uit Reuver en hun eigen docenten. Ook basisschool Het Spick uit Beesel doet mee aan het Kinjer OLS en zal het museum in juni bezoeken. De Beeselse scholieren krijgen begeleiding vanuit Broederschap St. Georgius en Sebastianus.

Meer foto’s staan op www.regentag.nl

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu