NLdoet vormt aftrap voor Speelbuurt Ysselsteyn

Print

Samen met de kinderen krijgt de ontmoetingsplek vorm. Afbeelding: Commissie speelvoorzieningen

Ysselsteyn -

De commissie speelvoorzieningen is tijdens NLdoet zaterdag, na een jaar voorbereiding, gestart met de aanleg van de ontmoetingsplek. Dit wordt uitgewerkt op een bestaand speelveld aan de Veenmos in Ysselsteyn.

„Op 15 maart is de schop de grond in gegaan en dat voelt goed”, zegt Linda Custers van de commissie speelvoorzieningen. Nadat het dorpsforum het burgerinitiatief van harte heeft verwelkomd in maart 2018, is de zogenaamde commissie speelvoorzieningen aan de slag gegaan. De wens is een sfeervolle ontmoetingsplek creëren waar kinderen van 0 tot 10 jaar veilig en prettig kunnen spelen. Afgelopen jaar hebben de vijf dames voornamelijk contacten gelegd, informatie verzameld en draagvlak gecreëerd voor het initiatief. In samenwerking met gemeente Venray zijn ondertussen de eerste afspraken gemaakt en uitgevoerd. Nu het initiatief participeert aan Kern met Pit 2019, willen de dames stappen gaan maken. NLdoet geeft de mogelijkheid om samen met vrijwilligers iets te ondernemen in de eigen buurt. Een ideaal moment om praktisch aan de slag te gaan, vond de commissie. Er is veel werk verricht in twee dagen tijd: struikgewas gesnoeid, tegelvloer gelegd en een betonnen tafel geschilderd door kinderen. Een speciaal moment was het planten van de eerste nieuwe boom samen met de aanwezigen. Een van de dorpsgenoten heeft een prachtige boombank geschonken, die nu midden op het speelveld pronkt.

Spontane aanbiedingen

Dankbaar is de commissie voor de ondersteuning die ze krijgen van dorpsgenoten en ondernemers uit de buurt. Zo stonden deze dames ook met een kraam voor de deur van de plaatselijke supermarkt, waar tompouces ter sponsoring van een duikelrek werden verkocht. „Dit doen we drie keer waarna het project het goede doel is van de statiegeldactie van de betreffende supermarkt”, vertelt Linda. De spontane aanbiedingen die de commissie ontvangt, maakt duidelijk dat het leeft. Koekjes geschonken door bakkersleerlingen van Gilde opleidingen, vrijwilligers om banken te bouwen en een aanbod voor een nieuwe boom, zijn enkele voorbeelden. De volgende mijlpaal is de plaatsing van de WML watertap dit voorjaar. En de commissie heeft het streven om de vier nieuwe speeltoestellen in april te kunnen bestellen. Dat vergt nog wat extra inzet van de commissie, maar ze zijn overtuigd dat ze het halen. Het project is te volgen via Facebook: Speelbuurt Ysselsteyn.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje