Langslepend conflict om apparatuur Omroep LOES ten einde

Print
Langslepend conflict om apparatuur Omroep LOES ten einde

De voormalige studio van Omroep LOES. Afbeelding: Archief De Limburger/Maartje van Berkel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Met een uitspraak van de handelsrechter is een einde gekomen aan een langslepende strijd over het eigenaarschap van apparatuur tussen de voormalige Omroep LOES en een vrijwilliger. Beide partijen zeggen tevreden te zijn met de afloop.

Ruim twee jaar geleden spande de lokale omroep van Echt-Susteren een zaak aan tegen een voormalig vrijwilliger. Deze zou apparatuur hebben aangeschaft met geld van de omroep, ter waarde van zo’n 28.000 euro. De apparatuur lag opgeslagen in een caravan van waaruit de omroep de raadsvergaderingen in Echt-Susteren werden opgenomen. Na een conflict met de vrijwilliger liet de omroep beslag leggen op de caravan waardoor geen van beide partijen nog bij de spullen kon.

Toen de zaak een jaar geleden voor de rechter kwam, bleek dat beide partijen het in principe eens waren over de apparatuur en aan wie deze behoorde. Toch wilde het toenmalig bestuur van de Stichting LOES een uitspraak van de rechter. Deze liet lang op zich wachten. In de tussentijd werd vanwege financiële malaise de stekker uit de omroep getrokken en liet de nieuwe voorzitter de omroep failliet verklaren.

„Deze rechtszaak was iets wat nog móest worden afgehandeld”, zegt Jan Vleeshouwers die als laatste voorzitter de zaken wat betreft LOES afhandelt. „En wat mij betreft op een nette manier.” Dat wordt bevestigd door de vrijwilliger. Hij meldt blij te zijn dat hij de spullen terug heeft waar het hem om te doen was.

Vleeshouwers zegt goede hoop te hebben dat de nieuwe omroep SOL2, een samenwerking tussen Omroep Roerstreek en enkele voormalige LOES-medewerkers, de zendmachtiging krijgt voor de gemeente Echt-Susteren. De gemeente bevestigt de aanvraag van de nieuwe omroep, deze wordt in juni in de gemeenteraad besproken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen