Roermond vervroegt eindtijd nineties-feest in Jazz City Hall

Print
Roermond vervroegt eindtijd nineties-feest in Jazz City Hall

In de Jazz City Hall vinden vrijdag en zaterdag muziekevenementen plaats. Afbeelding: Stefan Koopmans

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In plaats van tot 03.00 uur mag het nineties-dansfeest dat vrijdag wordt gehouden in de voormalige Yumble-hal in Roermond van de gemeente maar tot 01.00 ’s nachts duren.

Er zijn inmiddels zo’n 2700 kaarten verkocht voor het feest in de voormalige Yumble-hal aan de Schipperswal in Roermond. Wekenlang stond op het affiche dat het feest van 20.00 uur ’s avonds tot 03.00 uur ’s nachts zou duren. Tot de organisatie onlangs de vergunning kreeg met als eindtijd 01.00 uur ’s nachts.

Bezwaren

„We zullen het met de beslissing van de gemeente moeten doen”, laat organisator Glenn Soentjens weten. „We dachten dat drie uur een haalbare kaart was, maar na bezwaren van omwonenden heeft de gemeente besloten dat de eindtijd vroeger wordt. Daarop hebben we besloten om ook de starttijd de vervroegen naar 18.30 uur, maar dat het een teleurstelling is voor mensen dat snap ik. Vooral als je eerst nog moet werken.”

Het wijzigen van de tijden leidt tot onvrede op facebook. Verschillende bezoekers die een kaartje hadden gekocht, willen hun geld terug. Omdat ze er nu minder uren kunnen zijn, of omdat het in hun ogen te vroeg eindigt. Soentjens: „De mensen die dat willen kunnen hun kaartje annuleren en krijgen hun geld terug. Het feest duurt nog steeds hetzelfde aantal uren, dus een andere vorm van compensatie is er niet. Wel krijgen de mensen die het eerste uur al komen een attentie.”

Publieksprofiel

Een woordvoerder van de gemeente Roermond laat weten dat er weliswaar zorgen waren van een vijftal omwonenden over mogelijke geluidsoverlast in de nacht, maar dat het staand beleid is dat dergelijke evenementen tot 01.00 uur mogen duren als de dag erna een vrije dag is, zoals in dit geval de zaterdag. Overigens is er op zaterdag is een tweede muziekevenement in de hal. Van 15.00 ’s middags tot 01.00 ’s nachts vindt er een R&B-feest plaats in de hal. Daar heeft de gemeente op advies van de politie bepaald dat er acht extra beveiligers moeten worden ingezet. Dit vanwege ‘het publieksprofiel’ van de bezoekers, zo laat de gemeentewoordvoerder weten.

Roermond vervroegt eindtijd nineties-feest in Jazz City Hall
Roermond vervroegt eindtijd nineties-feest in Jazz City Hall

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje