Gökmen Tanis (37) stond eerder terecht voor verkrachting

Print
Gökmen Tanis (37) stond eerder terecht voor verkrachting

Afbeelding: ANP Handouts

De politie is op zoek naar de 37-jarige Gökmen Tanis in verband met de schietpartij maandagochtend in een tram in Utrecht. Tanis is geboren in Turkije en is sinds 2012 een bekende van politie en justitie.

Op 4 maart van dit jaar moest hij zich nog voor de rechter in Utrecht verantwoorden in verband met een verkrachtingszaak. Hij zou zijn slachtoffer meermalen hebben verkracht. Ook zou hij hebben gedreigd haar huis in de brand te steken en zou hij haar in haar gezicht hebben geslagen.

Lees ook: Politie zoekt deze 37-jarige man voor schietpartij Utrecht

Hij zag al eerder een politiebureau van binnen. Zo werd hij in 2013 verdacht van een poging doodslag. Toen schoot hij bij een flat op straat met een vuurwapen.

De afgelopen jaren werd hij verdacht van een poging inbraak in een vrachtauto, zou hij een winkeldiefstal hebben gepleegd, beledigde en bedreigde hij een een agent door hem in het gezicht te spugen en zou hij dronken in een auto hebben gereden. Ook moest hij zich bij de rechter verantwoorden voor een poging winkeldiefstal, het vernielen van een ruit en stond hij terecht voor het helen van navigatiesystemen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen