Oud-burgemeester Gubbels (98) van Roggel overleden

Print
Oud-burgemeester Gubbels (98) van Roggel overleden

In de St. Petruskerk in Roggel vindt vrijdag om 10.30 uur de uitvaart van oud-burgemeester Jacques Gubbels plaats. Afbeelding: Jeroen Kuit

Roggel -

Op 98-jarige leeftijd is oud-burgemeester Jacques Gubbels van de voormalige gemeente Roggel overleden. Zijn uitvaart vindt komende vrijdag plaats in Roggel.

Gubbels werd in 1951 op 30-jarige leeftijd burgemeester van Roggel. Daarmee was hij op dat moment de jongste burgemeester van Limburg. Hij vervulde het ambt 32 jaar lang, tot hij in 1983 met de vut ging. Daarbij werd hij tot ereburger van de gemeente benoemd.

Dwèrslappen

In de periode dat Gubbels burgemeester was, kwamen in Roggel onder meer een dorpspatronaat, een jeugdhuis en een zwembad van de grond. In 1961 verscheen een brief van zijn hand in het dorpsblaadje waarin hij zijn inwoners ‘dwèrslappen’ noemde. Aanleiding was het feit dat inwoners om hen moverende redenen geen grond wilden verkopen aan de gemeente voor bijvoorbeeld woningbouw of een speeltuin. Het zorgde voor rumoer in het dorp, maar het had geen gevolgen voor zijn burgemeesterschap.

In 1991 werd de gemeente Neer aan de gemeente Roggel toegevoegd, waarna die in 1993 officieel de gemeentenaam Roggel en Neer kreeg. Op 1 januari 2007 ging Roggel en Neer op in de gemeente Leudal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen