Vermoedelijke schutter Utrecht opgepakt

Print
Vermoedelijke schutter Utrecht opgepakt

Afbeelding: ANP

De politie heeft de hoofdverdachte van de schietpartij in een tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht opgepakt. Het gaat om de 37-jarige Gökmen Tanis.

Bij het sluiten van een persconferentie in Utrecht werd bekend dat de man was opgepakt. Het is niet officieel bekend waar en hoe hij is opgepakt. Bronnen aan het AD laten weten dat Tanis werd aangehouden in een woning op de Oudenoord, dat is dichtbij waar hij de gekaapte auto, een rode Renault Clio, achterliet.

Het motief van Tanis is nog niet bekend. De autoriteiten houden rekening met terrorisme, maar ook een privésituatie wordt niet uitgesloten.

Verkrachting

Hij is geboren in Turkije en is sinds 2012 een bekende van politie en justitie. Op 4 maart van dit jaar moest hij zich nog voor de rechter in Utrecht verantwoorden in verband met een verkrachtingszaak.

Lees ook: Ooggetuige Niels (21): ‘Hij schoot op die mensen die die vrouw hielpen’

Eerder werd er op de persconferentie bekendgemaakt dat er ook een andere persoon is aangehouden. De betrokkenheid van de aangehouden persoon wordt onderzocht.

Drie doden

Bij de schietpartij kwamen drie mensen om het leven. Vijf mensen zijn gewond geraakt, waarvan er drie ernstig aan toe zijn.

Het dreigingsniveau in de provincie Utrecht werd na arrestatie van de vermoedelijke schutter teruggebracht naar niveau 4. Eerder op de dag werd het niveau verhoogd naar 5. Dat is het hoogste niveau.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen