Trucker weer vrij na dodelijk ongeluk bij UPS Herkenbosch

Print
Trucker weer vrij na dodelijk ongeluk bij UPS Herkenbosch
Herkenbosch -

De 48-jarige vrachtwagenchauffeur die maandagmorgen werd aangehouden na een dodelijk bedrijfsongeval bij UPS in Herkenbosch, is die middag na verhoor huiswaarts gestuurd.

Hoewel de politie uitgaat van een noodlottig ongeval, blijft de man wel verdachte. Hij reed maandagmorgen met zijn vrachtwagen achteruit richting het zogeheten ‘dok’ waar lading geladen en gelost kan worden. Een collega-chauffeur stond achter de truck en raakte bekneld tussen de trailer en het dok. Een traumahelikopter werd opgeroepen en het slachtoffer werd nog gereanimeerd maar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Vaker

Op internet melden mensen dat er vaker ongelukken zijn geweest op het terrein. Zowel vakbond FNV als het bedrijf zelf zeggen daar niets van te weten. Volgens UPS heeft het bedrijf strenge trainingsprogramma’s voor de veiligheid van het personeel.

De pakketdienst werkt mee aan een onderzoek van politie en arbeidsinspectie naar het ongeluk. Justitie kenmerkt de trucker die achter het stuur zat voorlopig nog als verdachte, tot het onderzoek is afgerond. Bij dat onderzoek kan ook gebruikgemaakt worden van beelden van de beveiligingscamera’s van het bedrijf, meldt een woordvoerder van de politie. De arbeidsinspectie wil niets zeggen over het ongeval zolang het onderzoek loopt.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje