Van der Gaag stapt op bij NAC Breda

Print
Van der Gaag stapt op bij NAC Breda

Afbeelding: VI Images

Mitchell van der Gaag is niet langer trainer van NAC Breda. De oud-verdediger stapte maandag zelf op bij de Brabantse voetbalclub, waar hij bezig was aan zijn eerste seizoen. Van der Gaag had nog een contract tot de zomer van 2020.

NAC won 22 december voor het laatst een wedstrijd in de eredivisie. Buiten Breda is NAC zelfs al een jaar zonder zege. Na zaterdag, toen de Bredanaren met 0-4 van FC Utrecht verloren, is de achterstand van de hekkensluiter op de nummers zestien en zeventien (De Graafschap en FC Emmen) liefst acht punten.

,,Afgelopen zomer ben ik met bepaalde doelen en ambities bij NAC binnengekomen. Het trainerschap is een resultaatgericht beroep en als je op dit moment naar de stand en de prestaties kijkt, dan voel ik me daar als hoofdtrainer verantwoordelijk voor”, aldus de 47-jarige Van der Gaag, die bij de club de opvolger was van Stijn Vreven.

Van der Gaag werd binnengehaald door Hans Smulders, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Eindhoven. Een bestuurscrisis zorgde eind september voor het vertrek van de technisch directeur. Algemeen directeur Justin Goetzee toonde zich solidair en stapte ook op. Rustig werd het daarna niet meer bij NAC, waar Nicole Edelenbos sinds eind december als interim-directeur werkt.

,,In een situatie als deze moet je ook kritisch naar je eigen positie durven kijken en daarin ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor de club misschien het beste is om het in de laatste acht wedstrijden met een andere hoofdtrainer te proberen’’, zegt Van der Gaag. ,,Het resterende programma biedt nog mogelijkheden en hopelijk kan een nieuwe dynamiek ervoor zorgen dat de spelersgroep het nog om kan draaien.’’

NAC neemt op zeer korte termijn een beslissing over de opvolging van Van der Gaag, stelt de club op de eigen website. Tot die tijd leiden assistent-coaches Rob Penders en Maurice Verberne de trainingen van NAC. De eerstkomende competitiewedstrijd van NAC is zondag 31 maart in eigen stadion tegen VVV-Venlo.