Slachtoffers schietpartij: 19-jarige vrouw en voetbaltrainer

Print
Slachtoffers schietpartij: 19-jarige vrouw en voetbaltrainer

Afbeelding: ANP

Bij de schietpartij in een tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn drie mensen overleden.

Er wordt steeds meer duidelijk over de dodelijke slachtoffers. Rinke Terpstra, trainer van voetbalvereniging DESTO in Leidsche Rijn, en Roos Verschuur, medewerkster van de Kwalitaria in Vianen, overleefden het schietincident niet. De identiteit van het derde slachtoffer is nog niet bekend.

Op haar werk, Kwalitaria Delifrance, is met grote verslagenheid gereageerd op de dood van collega Roos Verschuur. De deuren van de snackbar gingen maandagmiddag meteen op slot toen het trieste nieuws van haar overlijden bekend werd. Op de deur hangt een briefje: ‘In verband met een sterfgeval zijn we helaas genoodzaakt de winkel maandag gesloten te houden’. Voor het personeel is slachtofferhulp geregeld.

Keihard aangekomen

Bij Franchise Friendly Concepts, het hoofdkantoor van alle Kwalitaria’s dat boven de Vianense snackbar is gevestigd, zegt een woordvoerster dat zij uit piëteit met de medewerkster geen mededelingen wil doen. ,,Het mag duidelijk zijn dat het overlijden van onze medewerkster keihard is aangekomen. Ze was pas 19. Hier zijn echt geen woorden voor. Dit kunnen we niet bevatten.’’ Dinsdag komt het personeel in een besloten bijeenkomst samen om Roos te herdenken.

De dood van Rinke Terpstra uit Utrecht Terwijde is bij voetbalvereniging DESTO in Leidsche Rijn als een mokerslag aangekomen. ,,Dit is verschrikkelijk,’’ zegt voorzitter Frits Velthuijs. ,,We hebben alle leden ingelicht en gaan de komende dagen kijken of we zaterdag gaan voetballen. Dinsdagavond zijn er bijeenkomsten voor de spelers van JO19-1 en de meisjes onder 11-2. Daar was Rinke een zeer gewaardeerd trainer. Ons medeleven gaat uit naar de familie. Rinke was sinds lange tijd bij DESTO betrokken waar hij zelf voetbalde, tenniste en daarnaast zijn beide zoons en dochter vol passie trainde.‘’

Vader

Ook het Christelijk Gymnasium in Utrecht rouwt om de dood van Terpstra. Zijn twee kinderen zaten er op school. Het gym, dat is gehuisvest vlakbij het 24 Oktoberplein, staat morgen stil bij zijn dood. De schoolleiding heeft alle ouders ingelicht. Voor leerlingen is slachtofferhulp beschikbaar. Alle toetsen vervallen de komende twee dagen.

De schoolleiding schrijft: ,,Net nadat we alle leerlingen met een gerust hart naar huis hebben laten gaan, kwam er een afschuwelijk bericht binnen. Eén van de slachtoffers is de vader van twee van onze leerlingen (in leerjaar 4 en 6). We zijn hier zeer door aangedaan.”

Derde slachtoffer

De identiteit van het derde slachtoffer is nog niet bekend.

Slachtoffers schietpartij: 19-jarige vrouw en voetbaltrainer
Slachtoffers schietpartij: 19-jarige vrouw en voetbaltrainer
Het briefje op de deur van Kwalitaria Delifrance. Foto: AD