Instrumentenfonds van harmonie St. Agatha Eys bestaat 65 jaar

Print
Instrumentenfonds van harmonie St. Agatha Eys bestaat 65 jaar

Dankzij het instrumentenfonds kan er af en toe een nieuw instrument gekocht worden. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Eys -

Het Instrumentenfonds van harmonie St. Agatha in Eys bestaat dit jaar 65 jaar. De oprichters zochten een manier om een steentje bij te dragen aan de kosten van de aanschaf en het onderhoud van harmonie-instrumenten. De opzet mag geslaagd genoemd worden want het fonds heeft inmiddels zijn nut meer dan bewezen.

Instrumenten zijn duur en de aankoop van een nieuw instrument legt druk op de begroting. Door de maandelijkse oud papieractie en de donateursactie kan af en toe een instrument worden gekocht. Afgelopen jaar was het drumstel bijvoorbeeld hard aan vervanging toe. Dat is door het instrumentenfonds aangeschaft, gefinancierd met een enorme stapel oud papier. In de beginjaren werd het oud papier met karren bij elkaar gehaald. Later werd de kar vervangen door vrachtwagens. Uitgaande van twee vrachtwagens per maand, zijn in al die jaren zo’n 1560 vrachtwagens geladen met dozen in allerlei vormen en maten. Naast al die kilometers, afgelegd in weer en wind door het dorp voor het verzamelen van oud papier worden ook jaarlijks aardig wat voetstappen gezet tijdens de donateursactie. Hoewel dit een enorme inzet vraagt van vrijwilligers is het succes van het instrumentenfonds vooral te danken aan de medewerking van de inwoners van Eys.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje