Video: Roda stuurt Molenaar weg, Van der Luer neemt over

Print
Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft trainer Robert Molenaar per direct op non-actief gezet. Zijn taken worden in ieder geval tot het einde van het seizoen waargenomen door beloftentrainer Eric van der Luer.

Molenaar (50) werd in de zomer van 2017 aangesteld bij Roda. Zijn contract loopt op het einde van dit seizoen af.

Degradatie
In zijn eerste jaar als trainer degradeerde Molenaar met Roda via de nacompetitie uit de eredivisie. Nog voordat dat gebeurd was, werd zijn contract door de clubleiding met een jaar verlengd. Binnen Roda klonk de laatste maanden steeds luider dat de kans op een tweede contractverlenging als nihil moest worden beschouwd. 

Kantje boord
In de eerste divisie presteerde Roda dit seizoen uitermate grillig. De uitgeklede en piepjonge ploeg wisselde prima optredens af met zwakke wedstrijden. Na een paar tegenvallende resultaten in het najaar van 2019 was het al eens kantje boord, maar mocht Molenaar toch aanblijven. In de laatste vier wedstrijden pakte Roda slechts twee punten. Daar kwam vorige week nog een relletje bij toen de hoofdcoach zich in stevige bewoordingen uitliet over beloftentrainer Eric van der Luer. Na het 3-2 verlies van afgelopen vrijdag bij FC Dordrecht was de maat voor de clubleiding vol.

Molenaar nam dinsdagochtend afscheid van de medewerkers en de spelersgroep en trok vervolgens de deur van het stadion achter zich dicht.

MVV
Beloftentrainer en oud-Roda-speler Eric van der Luer (53) zal in ieder geval tot het einde van het seizoen naar voren worden geschoven als nieuwe trainer. In de derby tegen MVV van aankomende zondag (16.45 uur) zal hij voor het eerst op de bank plaatsnemen.