Boek en tentoonstelling van beeldend kunstenaar Renier Vaessen

Print
Boek en tentoonstelling van beeldend kunstenaar Renier Vaessen

Het boek van Renier Vaessen: ‘Parallelle Artistieke Domeinen’ Afbeelding: Art-Shock Kunstuitleen

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Bijna drie jaar en twaalf verschillende partijen waren er nodig om een boek te realiseren over het werk van kunstenaar Renier Vaessen: ‘Parallelle Artistieke Domeinen’. Aan de presentatie van het boek is een tentoonstelling gekoppeld, die in zijn atelier aan de Noordkade 48A in Weert op zondag 24 maart wordt geopend.

In het boek worden vier kunstdisciplines van duizendpoot Vaessen (Nederweert, 1949) samengebracht: werk gemaakt tussen 2000 en 2019: grote schilderijen, fotografie, atelier/reisboekpagina’s en collages. Het boek geeft weer hoe de kunstenaar werkt, zich ontwikkelt en hoe de ene uiting de andere doorlopend beïnvloedt. Daarom bestaat dit boek uit meerdere boekblokken, die in een leporello-vorm uitklapbaar zijn, zodat onderlinge verbanden letterlijk naast elkaar kunnen worden gelegd. Helemaal uitgeklapt beslaat het boek meer dan twee meter en is het te plaatsen als kunstobject.

Bij het boek hoort een tentoonstelling. In zijn atelier aan de Noordkade is op zondag 24 maart de boekpresentatie voor genodigden. Daarna is de tentoonstelling open voor publiek: elke woensdag en zaterdag van 10.00-12.30 uur. Het boek is dan in te zien en te koop. Het boek beslaat 224 pagina’s met 150 fullcolour afbeeldingen, in een oplage van 250 stuks.

Meer info vind je hier.