Scholieren Leeuwenborgh hebben schoolproject op Amerikaanse begraafplaats Margraten

Print
Scholieren Leeuwenborgh hebben schoolproject op Amerikaanse begraafplaats Margraten

Afbeelding: Leeuwenborgh

Margraten -

Studenten van verschillende opleidingen van Leeuwenborgh hebben een schoolproject op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. De bevrijding van Limburg 75 jaar geleden zal in 2019 grootst gevierd worden.

Margraten, waar de enige Amerikaanse begraafplaats van Nederland ligt, is de stille getuige van deze imposante gebeurtenis. De mbo-opleiding Veiligheid en Vakmanschap van Leeuwenborgh bezoekt jaarlijks met hun scholieren de begraafplaats. Ook studenten van het CIOS doen dit jaar weer een schoolproject in Margraten. Leeuwenborgh heeft ook een drietal graven geadopteerd waar zij regelmatig een bloemstuk leggen ter nagedachtenis van de gesneuvelde Amerikaanse militairen.

,,Het is geweldig om te zien hoe respectvol en volwassen de studenten zich gedragen tijdens dit project”, aldus een docent. De mbo niveau twee en drie opleiding VEVA leidt studenten op voor een baan bij Defensie. De studenten van VEVA niveau drie verzorgen de rondleidingen op de begraafplaats; iets wat van een aankomend onderofficier ook verwacht mag worden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje