Internationaal pianokwartet speelt Fauré en Dvorak

Print
Internationaal pianokwartet speelt Fauré en Dvorak

Michelle Powell.

Eijsden -

Opus 16 Concerten presenteert een pianoconcert uitgevoerd door vier artiesten die hun muzikale krachten bundelen en deze tot een bijzondere muzikale ervaring smeden. Zij spelen werken van Fauré (opus 15) en Dvorak (opus 87) op zaterdag 30 maart in het Ursulinenconvent. Aanvang is 19.30 uur.

Het kwartet bestaat uit vier prijswinnende artiesten. Violiste Cordelia Paw is op dit moment concertmeester van Sinfonia Rotterdam en heeft onder andere gespeeld in Carnegie Hall. Altvioliste Deanna Anderson is een alumnus van het Julliard conservatorium in New York en het CNSM in Parijs. Cellist Stanislav Degtyarev is verbonden aan het Eurasia kwartet. Pianiste Michelle Powell heeft prijzen gewonnen in verschillende competities en is ook artistiek directeur van Opus 16 Concerten.

Opus 16 Concerten, vernoemd naar Rachmaninov’s Opus 16 getiteld Musical Moments, is een serie klassieke concerten in Eijsden van Michelle Powell. Met deze concerten wil zij jonge muzikanten presenteren in kleine, intieme setting. De artiesten die met Michelle Powell samenwerken komen uit alle windstreken, van Oekraïne, Letland, Kroatië tot België, Canada en de VS. Met deze serie concerten hoopt Michelle Powell, tegenwoordig woonachtig in Nederland, luisteraars de kans te bieden te komen genieten van mooie muziek in een mooie omgeving.

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar aan de kassa.