Leukemiepatiënte José kan naar Washington voor behandeling

Print
Leukemiepatiënte José kan naar Washington voor behandeling

José kan met via crowdfunding ingezameld geld naar Washington voor een behandeling. Afbeelding: John Peters

Koningsbosch -

Nog maar de helft van het benodigde geld is binnen, maar de behandeling in Washington van José Carati-den Boer uit Koningsbosch, die lijdt aan een zeldzame vorm van leukemie, gaat door.

„De knoop is doorgehakt”, zegt José. „We hebben besloten met het budget wat er nu is erheen te gaan, omdat mijn longen erg zwak worden.”

José onderging een stamceltransplantatie om de bloedkanker te bestrijden. Die operatie slaagde, maar nu heeft ze ernstige afstotingsverschijnselen. In Nederland is ze uitbehandeld, maar een specialist in Washington denkt haar te kunnen helpen. De kosten voor behandeling zijn gedekt, maar er is 25.000 euro nodig voor de reis en een verblijf van naar schatting een half jaar.

Inmiddels is via een crowdfundingsactie op www.doneeractie.nl de helft binnengehaald. Dat vinden José en haar man Rob voldoende om nu toch de stap te zetten, in de hoop dat de rest van het bedrag alsnog binnenkomt.

Het vertrek staat gepland voor begin april. Na tests in het ziekenhuis, onder meer op mrsa, volgen opname en behandeling.

Lees ook: Alleen behandeling in Washington kan Josés leven nog redden

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje