Moslims kiezen Venlo als plaats om ‘vooroordelen over islam weg te nemen’

Print
Moslims kiezen Venlo als plaats om ‘vooroordelen over islam weg te nemen’

De activiteiten in Venlo vinden plaats tussen eind maart en half april. Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De landelijk opererende Ahmadiyya Moslim Gemeenschap start in Venlo een informatiecampagne om vooroordelen en misvattingen over de islam weg te nemen.

Bedoeling is om tussen eind maart en half april een flyeractie te houden, een informatiestand te plaatsen en op straat in gesprek te gaan met burgers. De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap gaat de plannen in Venlo zaterdag nader toelichten.

De circa 1800 leden tellende gemeenschap stelt dat ze het noodzakelijk vindt om mede-Nederlanders te informeren over ‘ware islamitische leerstellingen waarin vrede, vrijheid en loyaliteit centraal staan. Dit in een tijd waarin de islam regelmatig wordt geassocieerd met geweld en onderdrukking.’

Misvattingen

In een toelichting zegt woordvoerder Kashif Akmal dat de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap misvattingen over de islam en moslims wil wegnemen. „Wij willen laten zien dat we moslims zijn, maar ook gewoon dagelijks naar ons werk gaan. We willen vertellen over ons geloof en hopen veel Nederlanders te bereiken.”

De gemeenschap kent enkele moskeeën en gebedshuizen buiten Limburg. De bekendste moskee staat in Den Haag. Akmal zegt dat Venlo als locatie is gekozen omdat daar ‘een vertegenwoordiging van extreemrechts aanwezig is’. Op de vraag waar hij daarmee op doelt, zegt hij geen cijfers paraat te hebben. „Wel heb ik vernomen dat Geert Wilders ervandaan komt. Ook wijkt Venlo meer naar rechts dan naar links.”