Archeologen leggen oude funderingen bloot in Weert

Print
Archeologen leggen oude funderingen bloot in Weert

Archeologisch graafwerk in de Hegstraat. Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Tijdens het archeologisch onderzoek in de Weerter Hegstraat zijn dinsdag funderingen uit de 18e eeuw blootgelegd en scherven gevonden uit de periode 1100 tot 1350.

Met name de muurresten uit de 18e eeuw zijn volgens archeoloog Xavier van Dijk interessant. „Hierdoor krijgen we steeds duidelijker in beeld waar in Weert vroeger gewoond werd.” Behalve bouwsporen en scherven zijn bovendien botten van schaap of rund gevonden. Het graafwerk van de archeologen wordt dinsdag afgerond. Het onderzoek is nodig vanwege graafwerkzaamheden op het stuk Hegstraat tussen de Markt en het oude stadhuis aan de Beekstraat. Die zijn nodig om de gratis fietsenstalling op die plek van een groen dak te voorzien door de aanplant van 14 bomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen