Venloop strikt topper met Keniaan Kangogo

Print
Venloop strikt topper met Keniaan Kangogo

Albert Kangogo. Afbeelding: AFP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Venloop heeft op het laatste moment nog een topper toegevoegd aan het deelnemersveld. Racedirector Martijn Venhuizen is erin geslaagd om Albert Kangogo te contracteren.

De Keniaan liep in 2017 een tijd van 59.25 minuten. Dat is bijna twintig seconden sneller dan het parcoursrecord van 59.44 minuten. De halve marathon staat voor zondag 31 maart op de agenda.

Kangogo krijgt concurrentie van het grote talent Emmanuel Kiprono. Kiprono noteerde bij zijn debuut in Berlijn vorig jaar 60.02, maar verbeterde daar zijn persoonlijk record met vijf minuten. Op de tien kilometer kwam hij tot een razendsnelle 27.26 minuten. Daarmee won hij de prestigieuze Paderborn Lauf in Duitsland.

De Venloop geldt tevens opnieuw als NK. Het deelnemersveld is daarom in de breedte sterk. Bij de mannen starten toppers als Michel Butter, titelverdediger Bart van Nunen, Jesper van der Wielen en Ronald Schroer. Limburgse troef is Ricardo Floris. Bij de vrouwen komen Jill Holterman, Kim Dillen en Bo Ummels aan het vertrek.