Gemeente Venlo is uitlatingen voorzitter ondernemersvereniging zat en zegt overleg op

Print
Gemeente Venlo is uitlatingen voorzitter ondernemersvereniging zat en zegt overleg op

Erik Manders is sinds afgelopen najaar voorzitter van Venlostad.com Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De gemeente Venlo schort per direct het overleg op met voorzitter Erik Manders van ondernemersvereniging Venlostad.com.

Aanleiding zijn twee artikelen die de afgelopen maanden in De Limburger verschenen waarin Manders uitspraken deed over parkeren in de Venlose binnenstad. Zo zei Manders in januari dat de herbouw van garage Arsenaal door de gemeente Venlo in de ijskast was gezet. Vorige week zei Manders in de krant dat er onder marktpartijen geen animo is om een nieuwe parkeergarage op het Arsenaalplein in Venlo te bouwen.

Brief

Het gemeentebestuur laat nu aan Manders weten dat hij twee keer zonder overleg de media heeft opgezocht. „Hiermee brengt u niet alleen onze medewerkers, maar de voltallige adviesgroep Parkeren en Bereikbaarheid in diskrediet”, zo schrijft het gemeentebestuur in een brief aan Manders. Volgens de gemeente is binnen de genoemde werkgroep de afspraak dat leden elkaar informeren als ze met de media gaan communiceren.

Het gemeentebestuur schrijft verder dat Manders twee keer is uitgenodigd om de ontstane situatie te bespreken, maar dat de voorzitter van Venlostad.com hier tot twee keer toe niet op in is gegaan. Het gemeentebestuur schrijft dat het Venlostad.com als belangrijke overlegpartner ziet en dat het college bereid is om na een ‘constructief gesprek’ het overleg met de ondernemersvereniging te hervatten.

‘Ongelofelijk dom’

Erik Manders zegt dat de brief van Venlo ‘alle fatsoensnormen overschrijdt en ongelofelijk dom is’. „Vlak voor de brief heb ik nog gevraagd om een aantal data en tijdstippen voor een afspraak. Wij zijn vrijwilligers en kunnen niet altijd.” Manders bestrijdt dat afspraak is dat leden van de werkgroep elkaar informeren over contact met de media. Volgens hem wil Venlostad.com desondanks graag met de gemeente in gesprek. „Want we hebben elkaar nodig en willen samenwerken.”