Standwerker met siliconensponsjes wint op Sint Joep

Print
Standwerker met siliconensponsjes wint op Sint Joep
Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Standwerker Jan van Rooij, handelaar in siliconensponsjes, mag zich een jaar lang Koning van Sint Joep noemen. De marktkramer won de eervolle prijs die telkens wordt uitgereikt aan het eind van de jaarlijkse Sint Joepmarkt in Sittard.

Naar het oordeel van de vakjury scoorde Van Rooij van alle ruim 350 deelnemende kooplieden het hoogst op de onderdelen welsprekendheid, overtuigingskracht,originaliteit, klantvriendelijkheid en aantrekkingskracht op het publiek.

De gelauwerde marktkoopman kreeg uit handen van wethouder Leon Geilen (GOB, Marktzaken) een oorkonde, wisseltrofee, koningssjerp en een bos bloemen. De Rooij reageerde geëmotioneerd op zijn uitverkiezing. „Dit is echt een van de mooiste prijzen die je als standwerker kunt winnen.” Hij volgt zijn Belgische collega Marc Demeyer op, die ook dit jaar weer op Sint Joep van de partij was met zijn dunschillers.

Sint Joep, een van de oudste en grootste jaarmarkten in ons land, beleefde vandaag zijn 216ste editie onder prima weersomstandigheden. Het evenement lokte, zoals altijd, tienduizenden bezoekers van heinde en verre naar de Sittardse binnenstad.

Bekijk hier de foto’s van de Sint Joepmarkt

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje