Molenaar ‘wil niet jammeren’ over ontslag bij Roda

Print
Molenaar ‘wil niet jammeren’ over ontslag bij Roda

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

/ Kerkrade / Eygelshoven -

Robert Molenaar zag het besluit van Roda JC om hem weg te sturen niet aankomen. „Als ze denken dat de club hiermee geholpen is, moeten ze dat doen.”

Molenaar werd dinsdagmorgen door technisch directeur Harm van Veldhoven verteld dat hij aan de kant werd geschoven. „Bij mijn weten ben ik ontslagen, ik weet niet beter dan dat”, reageert de trainer. „Tot mijn verbazing zag ik dat er in een persbericht over ‘non-actief’ werd gesproken.”

Geen voorgevoel

Non-actief of ontslag, duidelijk is in ieder geval dat Molenaar niet meer voor de groep zal staan. Een beslissing van de clubleiding die hij niet had verwacht. „Ik had geen voorgevoel. Voorafgaand aan het seizoen hebben we samen gezeten en is de alarmknop stevig ingedrukt. Toen is gezegd dat vooral de passie en de strijd belangrijk zouden zijn, dat er met veel geluk een play-offplek in zou zitten. Dat de resultaten nu zo’n groot onderdeel zijn van de reden tot ontslag verbaast me ten zeerste.”

Vertrouwen

Molenaar benadrukt geen verwijten te willen maken na zijn gedwongen vertrek. „Ik wil niet jammeren. Ik heb ooit van Roda het vertrouwen gekregen en dat heb ik proberen terug te betalen door hard te werken. Als ze denken dat de club hiermee geholpen is, moeten ze dat doen.” Ook over zijn opvolger Eric van der Luer, over wie hij zich vorige week nog kritisch uitliet, wil hij geen kwaad woord kwijt. „Ik ga er niet over wie me opvolgt. Ik heb er geen mening over en wil er niet over klagen. Wat ik vorige week zei, kwam veel harder over dan ik het heb bedoeld. De werkwijze van Eric en van mij ligt ongeveer 180 graden uit elkaar en daar heb ik me ook met grote regelmaat over beklaagd. Maar als privépersoon kan ik prima met hem door een deur.”

Lees ook: Harm van Veldhoven: ‘Geen vertrouwen meer in vooruitgang onder Molenaar’

Robert Molenaar is de zesde Roda-trainer in een kleine zeven jaar die sneuvelt. „Ik had gehoopt dat de emotie bij de club langzaam plaats zou maken voor beleid”, zegt hij daar zelf over. „Deze beslissing zit meer aan de kant zoals het altijd geweest is.”

Video: De Limburger