Action met grote vestiging naar Sittard

Print
Action met grote vestiging naar Sittard

Afbeelding: Fotografie Jeroen Kuit

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Prijsvechter Action heeft vergevorderde plannen voor een grote nieuwe winkel aan de Brugstraat in Sittard, pal naast de supermarkt van Albert Heijn (AH) aan de rand van de binnenstad.

Woordvoerder Christiaan Deurlo van het Action-hoofdkantoor in Medemblik bevestigt dat het concern daarover concreet in onderhandeling is. De vraag in welk kwartaal de nieuwe vestiging de deuren opent en hoeveel medewerkers er aan de slag gaan, zegt Deurlo nog niet te kunnen beantwoorden.

Contracten

Ook voor het overige wil de woordvoerder nog weinig kwijt over het nieuwe filiaal. „Omdat we nog volop bezig zijn met de benodigde vergunningen en contracten. Die zijn op dit moment nog niet helemaal rond. Pas daarna treden we hierover naar buiten.”

Bedoeling is hoe dan ook dat de prijsvechter (met een uitgebreid non-food assortiment) zijn intrek neemt in hetzelfde complex aan de Brugstraat waar ook grootgrutter AH en slijterijketen Gall & Gall onderdak hebben. De bewuste winkelruimte, pal naast de supermarkt, staat al geruime tijd leeg na het vertrek van discounter Aldi (in 2017) naar het stadion van Fortuna Sittard. Het hele complex - inclusief groot parkeerterrein - is eigendom van de vastgoedtak van Albert Heijn en moedermaatschappij Ahold Delhaize.

Vestigingen

De komst van de Action-vestiging naar de rand van het Sittardse stadscentrum heeft overigens geen gevolgen voor het bestaande filiaal in de naburige wijk Limbrichterveld. „Die vestiging blijft gewoon open”, verzekert Deurlo. Hetzelfde geldt voor de Action-winkel in de Geleense wijk Lindenheuvel.

Concreet betekent dit dus dat de discounter binnenkort drie filialen in de fusiestad telt. In Nederland beschikt het snel groeiende concern momenteel over 215 winkels, in heel Europa gaat het om 1352 vestigingen.

Positief

In een eerste reactie zegt het stadsbestuur van Sittard-Geleen ‘positief’ te staan tegenover de nieuwe retailontwikkelingen aan de Brugstraat. „Zeker omdat we hebben begrepen dat die nieuwe vestiging niet ten koste gaat van de andere twee Action-winkels in de stad. Van een verplaatsing is dus geen sprake. Ook wat betreft het bestemmingsplan zijn op de bewuste locatie geen problemen of belemmeringen te verwachten”, zegt gemeentewoordvoerder Maarten de Kever.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje