Jo Ritzen toezichthouder bij onderwijskoepel LVO

Print
Jo Ritzen toezichthouder bij onderwijskoepel LVO

Jo Ritzen Afbeelding: SCHOLS, PETER

Maastricht / Heerlen / Berg -

Jo Ritzen is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van onderwijskoepel LVO. Ritzen volgt per 1 april Jan Schrijen op. Schrijen , burgemeester van Valkenburg aan de Geul, moest eind vorig jaar opstappen als gevolg van een vernietigend rapport van de onderwijsinspectie over het bestuurlijk handelen door LVO tijdens het examendebacle bij het VMBO-Maastricht.

Ritzen (63) laat in een persmededeling weten „enorm gemotiveerd” te zijn om het Limburgs Voortgezet Onderwijs door deze fase „van ontwikkelingen en uitdagingen in het onderwijs te begeleiden”. Sociaal-democraat Ritzen, afkomstig uit Heerlen, was ruim negen jaar onderwijsminister. Daarna was hij onder andere adviseur van de Wereldbank en van 2003 tot 2011 voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Maastricht. Op dit moment is Ritzen aan de UM verbonden als honorair hoogleraar. Naast Ritzen bestaat de raad van toezicht van LVO per 1 april uit Walter Dresscher, Mark van Haasteren, Robert Helder, Christianne den Houting-Stevens en Annette Mengde-Kruithof.

De functie van voorzitter van het college van bestuur van LVO is nog steeds vacant sinds het gedwongen vertrek van André Postema en wordt tijdelijk waargenomen door Nico de Vrede. Daarnaast bestaat het college van bestuur van LVO uit interim-lid Jan Rijkers en interim-lid Hendrik Pot.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje