Stein verbetert toegankelijkheid stembureaus

Print
Stein verbetert toegankelijkheid stembureaus

Afbeelding: ANP

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers -

Stein heeft alle achttien stemlocaties voor de provinciale en waterschapsverkiezingen extra laten checken op toegankelijkheid.

Die toets is op verzoek van burgemeester Marion Leurs-Mordang verricht door inwoners die een lichamelijke beperking hebben en lid zijn van het zogeheten inclusieteam.

Op hun advies zijn op verschillende locaties aanpassingen doorgevoerd. Zo is bij een van de stembureaus een tijdelijke parkeerplaats voor mindervaliden gerealiseerd, omdat de afstand tot de dichtstbijgelegen parkeerplek te groot was.

Basisschool

Op een basisschool waar gestemd kan worden gaat omwille van de veiligheid van de kinderen een toegangsdeur niet automatisch open en dicht. Bij deze entree wordt woensdag iemand geposteerd om mindervaliden doorgang te bieden.

De gemeente controleerde eerder zelf ook alle locaties op toegankelijkheid. „Je ziet dat er desondanks altijd weer puntjes zijn om te verbeteren”, zegt de burgemeester.

Monitoren

Ze heeft het inclusieteam verzocht woensdag bij zes stembureaus ook te monitoren of de toegankelijkheid geheel naar wens is. Tevens bezoeken rijksambtenaren onder meer de gemeente Stein om te zien hoe het staat met de bereikbaarheid van stembureaus.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje