Ridderronde Maastricht verhuist naar de vrijdag

Print
Ridderronde Maastricht verhuist naar de vrijdag

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

De Ridderronde in Maastricht vindt dit jaar niet op de traditionele woensdag plaats, maar twee dagen later, op vrijdag 9 augustus.

Dat heeft het bestuur van het wielerevenement in overleg met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie besloten. Het is voor het eerst in de 34-jarige geschiedenis dat de ronde op vrijdag wordt verreden.

Ook de route wordt dit jaar aangepast. Het peloton draait niet meer via de Bredestraat het Onze Lieve Vrouweplein op, maar via de Hondstraat en Cortenstraat naar het Bat.

Tijdrit

De Ridderronde krijgt bovendien een nieuw onderdeel, buiten het reguliere parcours. In de ochtend rijdt een profrenner van de mannen of de vrouwen een tijdrit met een start en finish bij Chalet Bergrust. De ronde maakt daarbij een uitstapje naar de Sint Pietersberg, vertelde Math Derey van de organisatie eerder tegen De Limburger: „Amateurs kunnen zich individueel of als groep inschrijven om zich op de tijd van de profrenner te richten.”

Start en finish zijn net als vorig jaar op de Kesselskade. „Dat is ons goed bevallen met die ‘natuurlijke’ tribune en de glooiing waardoor je de renners beter ziet.” Het Vrijthof werd in 2018 verlaten als start- en finishlocatie. Wel rijden de renners vanuit de Helmstraat langs de terrassen van het Vrijthof om op de hoek de Bredestraat in te duiken.

De organisatie wil een deelnemersveld van minstens hetzelfde kaliber aan de start krijgen als afgelopen jaar. Tom Dumoulin, die tweede werd in de Tour en de Giro, won de 34e editie. Derey:„We hopen hem opnieuw voor eigen publiek te laten rijden.”