Aannemer werkt Walramplein af

Print
Aannemer werkt Walramplein af

De toegangsweg naar het Walramplein wordt met zogenoemde straatjuweeltjes versmald. Afbeelding: gemeente Valkenburg

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De aannemer start woensdag met de afwerking van het Walramplein in Valkenburg. Daardoor is een gedeelte van de parkeerplaatsen op het plein de komende dagen afgesloten.

Het plein is opnieuw ingericht, waarbij het aantal beschikbare parkeerplaatsen fors is uitgebreid. De aannemer heeft alle zeilen bijgezet om het plein vóór het Auwwieverbal klaar te hebben. Dat is gelukt, maar door het winterse weer is de formele oplevering uitgesteld tot na carnaval.

De gemeente heeft nog een aantal mankementen vastgesteld die nu door de aannemer worden hersteld. Het gaat onder meer om verzakkingen en kapotte voegen. De toegangsweg naar het plein vanaf het Berkelplein wordt versmald met zogenoemde straatjuweeltjes. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat automobilisten met hoge snelheid het plein oprijden.

Voor de uitvoering van die laatste werkzaamheden is in principe drie dagen uitgetrokken. Vrijdag moet alles klaar zijn en kan het hele plein weer gebruikt worden als parkeerterrein.