Ouder echtpaar in kast opgesloten bij brute woningoverval

Print
Ouder echtpaar in kast opgesloten bij brute woningoverval

Afbeelding: Track ‘88

Kessel -

Het ouder echtpaar dat afgelopen oktober midden in de nacht door twee gemaskerde mannen in hun huis in Kessel werd overvallen, is daarbij door de daders opgesloten in een kast.

De gewapende daders wisten dat er iets te halen viel in het huis aan de Baarloseweg. Tijdens de roof bleek dat ze op de hoogte waren van het feit dat het echtpaar vlak daarvoor hun bedrijf had verkocht. Ze gingen er uiteindelijk vandoor met een fors geldbedrag.

Alarm

Na de overval sloten de twee mannen het echtpaar op in een kast en vernielden ze hun mobiele telefoon, zodat ze geen alarm konden slaan. Pas toen ze zichzelf enige tijd later wisten te bevrijden, konden ze bij de buren de politie bellen.

Het programma Opsporing Verzocht besteedde in de uitzending van dinsdag aandacht aan de zaak. De politie deelde beelden van een bewakingscamera waarop de mogelijke vluchtauto van de daders te zien is. Het gaat om een donkerkleurige sedan die in de nacht van 30 september op 1 oktober rond 03.00 uur over de Rijksweg N273 reed. De politie is op zoek naar mensen die de auto mogelijk hebben gezien.

De politie wil specifiek in contact komen met de inzittenden van een lichtkleurige auto die rond 02.15 uur langs het Lukoil tankstation reed. Zij hebben de mogelijke vluchtauto vermoedelijk gezien.

Ook maakte de politie signalementen van de twee overvallers bekend. Beide mannen zouden tussen de 25 en 30 jaar oud zijn. Ze spraken volgens de bewoners met een Zuid-Limburgs accent.

De eerste overvaller, die het huis doorzocht terwijl de andere het ectpaar met een mes bedreigde, heeft een gezet tot dik postuur. Hij had kort, blond of rossig haar en het viel de slachtoffers op dat hij amper wenkbrauwen of wimpers heeft.

De andere man, die in de slaapkamer het echtpaar bleef bedreigen, had een opvallend bol, bijna ‘vierkant’ gezicht. Hij is rond 1.80 meter lang en heeft een slank tot mager postuur.

Mensen die meer weten over de zaak of de daders wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.