Plan Parrenhof Thorn aangepast

Print
Plan Parrenhof Thorn aangepast

De Parrenhof in Thorn. Afbeelding: LPM Development

Thorn -

Het woningbouwplan Parrenhof in Thorn is aangepast ten faveure van een omwonende. Daarmee werd ook de opdracht van de gemeenteraad aan het college uitgevoerd.

Het plan voor tien woningen op het voormalige terrein van houthandel Parren in Thorn, vond dinsdagavond weinig weerstand in de gemeenteraad. Men was vooral blij dat het braakliggend terrein in de dorpskern na vele jaren en nieuwe bestemming lijkt te krijgt. Het plan werd wel in gewijzigde vorm aangenomen.

Om woningbouw op het terrein te realiseren, moest het bestemmingsplan worden gewijzigd. Eén omwonende diende een zienswijze in. De bewoner van de Ittervoorterweg zag kans om een achteringang op zijn perceel te realiseren. Het college keurde zijn plan echter af. Het zou afbreuk doen aan het oorspronkelijke idee van een gesloten hofje.

De raadscommissie stuurde het college vervolgens met een opdracht terug naar de ontwikkelaar. Die bleek weinig moeite te hebben met het intekenen van een achteringang voor het perceel aan de Ittervoorderweg. Het nieuwe plan voor Parrenhof werd unaniem aangenomen door de raad.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje