Seizoen voor ijshockeyers Eaters is voorbij

Print
Seizoen voor ijshockeyers Eaters is voorbij

Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De ijshockeyers van Microz Eaters zijn uitgeschakeld in de halve finale van de BENE-League tegen Herentals. De Belgische ploeg was in het beslissende duel van de best-of-three serie met 6-4 te sterk.

In een rommelige eerste periode, waarin vooral veel strijd werd geleverd door beide ploegen, waren de beste kansen voor Herentals. Enkele goede reddingen van goalie Rowan Delil behoedden Eaters voor een vroege achterstand, maar na een klein kwartier spelen moest hij toch capituleren. Preston Shupe schoot raak op aangeven van Ben Coolen (1-0). Daarna ging het snel. Binnen vier minuten breidde Herentals de voorsprong uit naar 3-0, dankzij achtereenvolgens Yente Franssen en Ben Vercammen.

Comeback

Het geloof in een comeback groeide toen Eaters al vroeg in de tweede periode toen Lars van Sloun iets terugdeed. Acht minuten later volgde de aansluitingstreffer van Tom Marx. De hoop op een comeback nam verder toe, waarna Herentals de 4-2 scoorde. Mitch Koumans deed vervolgens weer iets terug voor Eaters, voordat Kyle Brothers de 5-3 op het scorebord bracht.

Leeg doel

In de derde periode drong Eaters aan. Nick Verschuren maakte met nog ruim twee minuten op de klok de 5-4, wat hernieuwde hoop bracht in de Geleense harten. Goalie Rowan Delil werd van het ijs gehaald, in een ultieme poging de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet. Vincent Morgan vond het lege doel en besliste de wedstrijd: 6-4. Einde seizoen voor Eaters.