Horster gemeenteraad wil Rozenfestival niet kwijt, maar gaat het niet zelf organiseren

Print
Horster gemeenteraad wil Rozenfestival niet kwijt, maar gaat het niet zelf organiseren

De Horster raad betreurt het dat het Rozenfestival in 2020 niet doorgaat. Afbeelding: Lé Giesen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De gemeenteraad van Horst aan de Maas zou graag het Rozenfestival willen behouden. Dat is dinsdagavond tijdens een voorbereidende raadsvergadering gebleken. Verantwoordelijk wethouder Han Geurts stelt dat dit niet gaat lukken.

Volgens wethouder Geurts heeft hij al in een eerder stadium met het zittende bestuur van het Rozenfestival om tafel gezeten om samen naar oplossingen voor de verschillende problemen te zoeken. De gemeente heeft op alle mogelijke fronten hulp aangeboden, zegt de wethouder, maar het zittende bestuur van het Rozenfestival zegt dat de organisatie van dit steeds groter gegroeide festival gewoonweg niet meer te behappen is.

Lees ook: ‘Rozenfestival is te groot geworden voor Lottum’

De PvdA-fractie vindt desondanks dat het Rozenfestival „superbelangrijk” is. Niet alleen voor Lottum, maar voor de hele gemeente Horst aan de Maas. „Dit evenement mag niet verdwijnen. De wethouder moet er alles aan doen om het Rozenfestival te behouden. Kom met een alternatief plan.”

Lees ook: Geen Rozenfestival in Lottum: organisatie stopt ermee

Een pleidooi dat alle raadsfracties ondersteunen. Maar volgens Geurts zijn alle mogelijkheden al in een eerder stadium onder de loep genomen. En hoewel de PvdA er bij herhaling voor pleit om het Rozenfestival „niet om te laten vallen’, is het voor de raadsfractie ook geen optie dat de gemeente Horst aan de Maas de organisatie van het evenement voortaan zelf op zich neemt.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje