Het blijft grotendeels droog bij verkiezingen

Print
Het blijft grotendeels droog bij verkiezingen

Het blijft woensdag rustig weer tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Er is in de ochtend veel bewolking, in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel kan een beetje motregen vallen. Volgens Weeronline blijft het in de rest van het land waarschijnlijk droog.

In de middag is het overwegend bewolkt en breekt hier en daar de zon door. Het kwik stijgt naar 11 graden in de kustgebieden tot 13 graden in het zuiden, zuidoosten en oosten. In Limburg kan het lokaal 14 graden worden. Er waait een matige wind uit het zuidwesten. In de avond zijn er opklaringen en wolkenvelden. Rond 21.00 uur, als de stembureaus sluiten, is het 8 graden.

Lees ook: Weer licht van invloed op verkiezingsopkomst

De invloed van het weer op de verkiezingsopkomst is beperkt, maar wel aanwezig, is gebleken uit onderzoeken van Weeronline en de Radboud Universiteit. Op een flink zonnige dag ligt de opkomst een fractie hoger, bij zware regenval iets lager.

Bekijk hier de actuele weersverwachting voor Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen