Heuvellandbibliotheken ontvangt Preuverie van kunst en cultuur

Print
Heuvellandbibliotheken ontvangt Preuverie van kunst en cultuur

Tijdens de ontvangst was er ook ruimte voor muziek. Afbeelding: Heuvellandbibliotheken

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De vestiging van Heuvellandbibliotheken in Valkenburg bood zondag 17 maart een podium voor kunstenaars uit de regio. De Kunst- en Cultuurraad Valkenburg ontving een aantal (amateur)kunstenaars, wethouder Cultuur Claudia Bisschops reikte de cultuurprijs uit en directeur Jos Frusch van het Openluchttheater gaf een korte lezing.

Tussen de boeken klonk zang en muziek, auteur Jan Schurgers presenteerde zijn werk en de pauze werd benut om het beeldend werk van Inkie-Toine in de bieb te bekijken. „Wij zijn blij met dergelijke activiteiten, we doen immers veel meer dan boeken uitlenen”, vertelt Yvonne Laeven van Heuvellandbibliotheken. „De bieb is ook een plaats waar je samenkomt om nieuwe dingen te ontdekken.”

Boekenweek

In de Boekenweek die van 23 tot en met 31 maart loopt, ontvangt Heuvellandbibliotheken in Eijsden, Vaals en Valkenburg de columniste Aaf Brandt Corstius. Zij heeft een heel eigentijdse kijk op het thema van deze Boekenweek – ‘De moeder de vrouw’. Niet voor niets schreef zij het Handboek voor de moderne vrouw over relaties, ouderschap, gezondheid en andere onderwerpen waar vrouwen mee bezig zijn.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje