Laatste hoofdrollen Passiespelen verdeeld

Print
Laatste hoofdrollen Passiespelen verdeeld

Robert Bouten speelde in 2010 de rol van Herodes. Afbeelding: Jacques Peeters

Tegelen -

De rolbezetting van de Tegelse Passiespelen is na de extra audities in februari en maart rond. Opvallende nieuwe namen zijn Robert Bouten als Pilatus en de pas 20-jarige Max Peuten, die de Judasrol krijgt.

Venlonaar Robert Bouten (48) deed in 2010 al mee als koning Herodes. Zijn stadgenoot Max Peuten is student aan de musicalopleiding in Tilburg en wordt bestempeld als jong talent. Verder gaat de ervaren Venlose theateracteur Ton Ursem (70) de rol van hogepriester Kaiafas vertolken.

Tenorzanger Leo Benders (58) uit Steyl speelt de Romeinse hoofdman. Hij viel als hoofdrolspeler in de operette ‘Baron von Glazenap’ op als acteur. Benders, broer van Passiespelkoor-dirigent Ben Benders, stapt in de voetsporen van zijn opa, die in 1931, 1932 en 1935 de eerste Jezus in de Passiespelen was.

Verder werden rollen toebedeeld aan Leon Nelissen (60) uit Wessem als de farizeeër Aäron en de 51-jarige Jan van Wegberg uit Susteren (Yassin).

De extra audities waren nodig omdat na de eerste rondes nog enkele mannenrollen vacant waren. Hiervoor meldden zich dertig kandidaten aan. Ze werden door regisseur Cees Rullens onderworpen aan een spel- en zangtest.

De première van de 21ste Passiespelen in openluchttheater De Doolhof is op zondag 10 mei 2020.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje