Leerlingen Basisschool de Neerakker zwemmen voor school in India

Print
Leerlingen Basisschool de Neerakker zwemmen voor school in India

De leerlingen van groep 5 en 6 zwemmen weer de nodige meters voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Afbeelding: Basisschool De Neerakker

Heythuysen -

De groepen 5 en 6 van Basisschool de Neerakker in Heythuysen nemen donderdag 4 april in het kader van de Vastenactie 2019 deel aan het sponsorzwemmen bij Laco sportcentrum Heythuysen.

De opbrengst van deze activiteit gaat dit jaar naar een schooltje in de deelstaat Kerala, dat tijdens een overstroming ten gevolge van extreme regenval in augustus 2018 ernstige schade leed. Het project valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Mensen uit de Nood. Deze hulporganisatie voert sinds dertig jaar projecten uit om de leefomstandigheden van de armste bevolking in Zuid- India te verbeteren.

Enkele jaren geleden maakte De Neerakker de bouw van een schooltje in het dorpje JG Palli mogelijk. Zo’n zestig kinderen ontvangen hier onderwijsondersteuning, eten, kleding en schoolbenodigdheden. Inmiddels heeft de school dit dorpje geadopteerd om de noden van deze arme mensen te lenigen. Tevens kon met de opbrengsten een aantal huisjes worden afgebouwd, ook voor een aantal alleenstaande vrouwen die door hun gebrek aan financiële middelen onder erbarmelijke omstandigheden leven. Ook heeft de Neerakker een grote financiële bijdrage geleverd aan het realiseren van toiletten bij de schooltjes.

Het sponsorzwemmen duurt van 13.15 tot 15.15 uur. Laco sportcentrum Heythuysen stelt hiertoe belangeloos het zwembad met personeel ter beschikking. Op donderdag 18 april presenteren ouders, leerlingen en personeelsleden van de school in Heythuysen een grote vastenmarkt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen