Video: Schade tornado in bos bij Roetgen minstens een miljoen euro

Print

Video: YouTube

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Maastricht / Itteren / Kerkrade / Eygelshoven -

De schade die de tornado vorige week aanrichtte in de bossen bij het Eifeldorp Roetgen, niet ver van Aken, bedraagt minstens een miljoen euro.

Liefst 25 hectare bos bij Roetgen is vernield door de tornado die vorige week woensdagavond over het grensdorp Roetgen raasde. Volgens het Duitse bosbeheer bedraagt de schade aan bomen minstens een miljoen euro, meldt de Aachener Zeitung. Dat is de schade aan bomen en boswegen en de kosten van het planten van nieuwe bomen.

Lees ook: Tornado raast in de buurt van Limburgse grens

Chaos

Het is chaos troef in het bos waar de tornado over een breedte van tachtig meter zigzaggend huishield. Het opruimen en opschonen van het bos gaat ongeveer drie maanden duren. Gedurende deze tijd is wandelen en fietsen door de bossen verboden.

Video: YouTube

Aan de oostrand van het dorp Roetgen liepen tientallen woningen en bedrijfspanden grote schade op. De dorpsbewoners en de bosarbeiders zeggen veel last te hebben van ramptoeristen, die te voet en per auto een kijkje komen nemen. Die zijn ook afkomstig uit Nederland.

Lees ook: Dorp likt wonden na tornado: ‘Alsof zwarte wolken op ons neer daalden’

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje