Dumoulin rijdt ‘sowieso’ Hammer Series Limburg en Hong Kong

Print
Dumoulin rijdt ‘sowieso’ Hammer Series Limburg en Hong Kong

Dumoulin tijdens de Hammer Series in Vaals, twee jaar geleden. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Amstel Gold Race past niet in zijn schema, maar Tom Dumoulin is in juni wel te bewonderen tijdens de Hammer Series Limburg. De Maastrichtenaar liet het evenement vorig jaar nog links liggen.

Dumoulin maakt in de Hammer Series sowieso zijn opwachting in Limburg (7 tot en met 9 juni) en in Hong Kong (12 en 13 oktober), zo laat zijn ploeg Sunweb weten. De Maastrichtenaar is aangewezen als ‘aanvoerder’ samen met dertien andere renners van de concurrerende teams. Die taak bestaat vooral uit het aanjagen op sociale media.

Vorig jaar reed Dumoulin alleen de Hammer Series in Hong Kong. In 2017 deed hij wel in Limburg mee, tijdens de klimkoers in Vaals.

De wedstrijd in Limburg, die zich grotendeels afspeelt op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen, is toe aan de derde editie. De financiering door de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen is tot en met dit jaar. Na de evaluatie zal blijken of de partijen door willen gaan. De gemeente moet de komende jaren 11 miljoen euro bezuinigen en schrapte eerder dit jaar al de subsidie voor de BinckBank Tour.