Horster raad ziet verhuizing Weisterbeek naar Junior College niet zitten

Print
Horster raad ziet verhuizing Weisterbeek naar Junior College niet zitten

Basisschool de Weisterbeek gaat waarschijnlijk niet naar het Juniorcollege. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Het moet gek lopen, wil basisschool Weisterbeek naar het Junior College verkassen. De Hoster gemeenteraad heeft wethouder Han Geurts opdracht gegeven om alle andere mogelijkheden te onderzoeken.

Het Junior College ligt aan de Gebroeders van Doornelaan en staat vanaf 2021 leeg. Daarom is het pand bij wethouder Han Geurts in beeld als oplossing voor basisschool Weisterbeek. Het aantal leerlingen van deze school zit nu op dik 350. Dat blijft groeien, terwijl de Weisterbeek in twee oude gebouwen zit die nu al te klein zijn. Ze staan aan de Schoolstraat in Horst.

Hoewel de gebouwen van de Weisterbeek ook niet meer passen bij het onderwijs van deze tijd, stuit het plan om de school naar het Junior College te verplaatsen op verzet. Ook bij ouders, zegt Jos Baggen van scholenkoepel Dynamiek. „Het Junior College ligt veel te ver van de huidige school. Veel ouders zullen niet meeverhuizen.”

Felle tegenstand

Ook de Horster raad ziet niets in het Junior College. „Slecht voor de veiligheid en de gezondheid van kinderen”, zegt de SP, die zo fel tegen het Junior College is dat de optie niet eens onderzocht hoeft te worden. Dat ouders hun kinderen met de auto naar het Junior College moeten brengen, terwijl ze nu te voet naar school gaan, is voor de SP reden genoeg om de optie nu al te verwerpen.

De vijf overige fracties willen echter dat wethouder Geurts álles onderzoekt, dus ook het Junior College. Plus kosten en mogelijkheden voor een verbouwing van bestaande panden, voor nieuwbouw aan de Schoolstraat of voor nieuwbouw elders in het centrum van Horst. Scholenkoepel Dynamiek wil een nieuw gebouw op een andere plek, maar wel in het centrum van Horst.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen