Plan voor huisvesting tweehonderd arbeidsmigranten in voormalig kantoorgebouw Stramproy

Print
Plan voor huisvesting tweehonderd arbeidsmigranten in voormalig kantoorgebouw Stramproy

Het voormalig kantoor van WBM Staalservice in Stramproy staat al jaren leeg. Afbeelding: Google Maps

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Vastgoedontwikkelaar Tim Clement uit Weert heeft bij de gemeente het plan ingediend tweehonderd arbeidsmigranten te huisvesten op het bedrijventerrein in Stramproy. De buurt is inmiddels in het geweer gekomen.

Het gaat om huisvesting in het voormalig kantoorgebouw van WBM Staalservice aan de Industriestraat. Dat pand ligt al vele jaren leeg. Clement wil het pand vanbinnen ombouwen tot woonunits voor „flexwoners”.

„Het worden woonunits in het hogere segment”, zegt Clement. „We willen goede huisvesting. Bovendien gaan we het beheer goed regelen om toestanden zoals elders in Weert te voorkomen. Verder zorgen we met enkele partijen alleen voor huisvesting en zijn verder geen werkgevers van de arbeidsmigranten. We willen het netjes regelen. Binnenkort komt er een bijeenkomst met alle omwonenden om onze plannen uit de doeken te doen.”

Onrust

In het dorp en bij omwonenden is grote onrust ontstaan over de plannen. Die vinden dat er al voldoende arbeidsmigranten in Stramproy verblijven en dat een toevoeging met tweehonderd arbeidsmigranten buiten proportie is. Verder verwachten ze dat het woon- en leefklimaat zal lijden onder zulke grote aantallen arbeidsmigranten, dat de verkeersdruk door hun komst nog verder toe zal nemen en dat de waarde van hun woning zal dalen.

Dorpsraad

De buurtbewoners hebben inmiddels de dorpsraad Stramproy om steun gevraagd. „Wij wisten nog van niks”, zegt voorzitter Frans Henderikx. „Navraag bij de gemeente leerde dat de informatie van de omwonenden bleek te kloppen. We voelen ons overvallen door de plannen. We zijn nog niet voor of tegen, maar willen gewoon meer informatie. Wij en de omwonenden zijn bang dat we voor voldongen feiten worden geplaatst. De locatie ligt direct aan de rand van het dorp. Geen wonder dat de mensen in Stramproy zich ongerust maken.”

Uitleg

Wethouder Wendy van Eijk geeft aan dat tijdens de informatieavond die binnenkort plaatsvindt omwonenden uitleg krijgen over de procedure en welke stappen er nog gezet moeten worden. „Tijdens deze avond zijn alle betrokken partijen aanwezig. Ik hecht er verder belang aan te melden dat de vergunningsaanvraag wordt gepubliceerd en volledig transparant verloopt.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje