Roermondse vrijwilligersorganisaties bezoeken weekmarkten voor nieuwe aanwas

Print
Roermondse vrijwilligersorganisaties bezoeken weekmarkten voor nieuwe aanwas

Ook op de zaterdagmarkt in Roermond kunnen belangstellenden kennismaken met de vier vrijwilligersorganisaties. Afbeelding: Jeroen Kuit

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De komende maanden presenteren de Boodschappen Plus Bus, Maximina , Centrum ’t Paradies en het Toon Hermans Huis zich op de weekmarkten in Roermond.

Met deze actie onder het motto ‘Wij komen naar u toe, u ook naar ons?’ willen de vier Roermondse vrijwilligersorganisaties hun werk meer bekendheid geven en vrijwilligers werven. Het eerste wekelijkse marktbezoek vindt plaats op woensdag 3 april tijdens de markt op het Munsterplein in Roermond. De organisaties staan elke week met een bus op de markt. Met een kopje koffie ontvangen zij geïnteresseerden voor een praatje. Bij slecht weer gebeurt dit in de bus.

De vier organisaties drijven op vrijwilligers en werken voor een bepaalde doelgroep. Ontmoeten en zorgen voor elkaar zijn belangrijke overeenkomsten in hun werk. Zo richt de Boodschappen Plus Bus de aandacht op eenzaamheid. Via deze vervoersvoorziening kunnen kleine uitstapjes en ook boodschappenritten in en buiten Roermond worden gemaakt. Maximina is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die (inter)actief bezig willen zijn of aan hun ontwikkeling willen werken. ’t Paradies is een centrum voor jonge en oudere senioren waar van allerhande allerlei recreatieve, culturele en informatieve activiteiten. Het Toon Hermans Huis fungeert als inloophuis voor mensen die met kanker worden geconfronteerd, zelf of in hun naaste omgeving.

Afwisselend komen het Munsterplein (op woensdag), Winkelcentrum Donderberg (op vrijdag) en het Marktplein (op zaterdag) aan bod. Zie de websites van de organisaties voor nadere details.