Kantoren

Ruimte voor truckershotel op Fresh Park Venlo

Print
Ruimte voor truckershotel op Fresh Park Venlo

Bedrijvenpark Fresh Park Venlo.

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het gemeentebestuur van Venlo wil in principe meewerken aan de vestiging van een truckershotel op Fresh Park Venlo, maar niet aan de bouw van nieuwe kantoren.

Het bedrijventerrein rond veiling ZON wil flexibeler inspelen op nieuwe ontwikkelingen, zodat het bestemmingsplan aangepast moet worden. De gemeente staat positief tegenover de meeste aanpassingen, waaronder de mogelijkheid een truckershotel te realiseren.

Directeur Lizbeth van den Boogaart stelt dat er nog geen verzoek ligt, maar vindt dat Fresh Park Venlo voorbereid moet zijn. Omdat de regels zijn aangescherpt, mogen chauffeurs tijdens hun verplichte weekendrust niet langer in de cabine van hun vrachtwagen verblijven. Op steeds meer plekken wordt om die reden overnachting aangeboden.

Verouderd

Fresh Park Venlo is 135 hectare groot en herbergt ruim 100 versbedrijven die actief zijn op het gebied van groenten & fruit en bloemen & planten. Een deel van de gebouwen op het terrein, ontwikkeld in de jaren zestig, is verouderd en moet vernieuwd worden.

De gemeent begrijpt het verlangen naar flexibiliteit bij de herontwikkeling, maar verkoopt op sommige punten ‘nee’. Vanwege het overaanbod is de gemeente, evenals de provincie, tegen de bouw van nieuwe kantoren op bedrijventerreinen. Ze wil de eerder verleende goedkeuring intrekken.

Station

Ook is de gemeente tegen de bouw van een tweede, grote reclamemast en kritisch op de realisering van gebouwen die hoger zijn dan achttien meter. Verder moet Fresh Park Venlo garanderen dat een fietsroute van de fietsbrug bij de A73 (Innovatoren) naar het station in Grubbenvorst via zijn terrein kan lopen. De gemeente Venlo weet dat de kans klein is dat het station er ooit komt, door het intrekken van de rijksbijdrage, maar vindt dat er wel rekening mee moet worden gehouden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje