Sjerp van Oranje voor Ria Oomen

Print
Sjerp van Oranje voor Ria Oomen

Ria Oomen ontving in 2015 de erepenning van de provincie Limburg. Afbeelding: Fotopersbureau Image

Blerick -

De Limburgse politica Ria Oomen ontvangt op 14 april de Sjerp van Oranje. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend door het Oranjecomité Blerick.

De uitreiking is in ’t Raodhoes, waar ook het Oranjeconcert plaats vindt. Het concert wordt dit jaar verzorgd door de Marinierskapel.

De uitreiking van de Sjerp van Oranje verbonden met de Koningsmarkt in Blerick. De eretitel is bedoeld voor mensen die zich verdienstelijk maken voor de monarchie en het koningshuis. Peter Rehwinkel, burgemeester van Naarden, was in 2004 de eerste laureaat. In de galerie prijken prominente namen als voetbalcoach Foppe de Haan, pianist Tonny Eyck, voormalig gouverneur Léon Frissen en royalty-verslaggever Peter van der Vorst. Nu is de eer aan politica Ria Oomen, momenteel namens het CDA senator in de Eerste Kamer. Voorheen was zij onder meer Tweede Kamer-lid en Lid van het Europese Parlement.

De Marinierskapel is ditmaal gestrikt voor het Oranjeconcert. De kapel bestaat al sinds 1669 en speelt bij militaire ceremonies voor het Koninklijk Huis.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje