Domani Literair met Ilja Leonard Pfeijffer en Marcia Luyten

Print
Domani Literair met Ilja Leonard Pfeijffer en Marcia Luyten

Ilja Leonard Pfeijffer wordt geïnterviewd door Frans Pollux. Afbeelding: Stephan Vanfleteren

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De bekende Nederlandse auteur Ilja Leonard Pfeijffer is dinsdag 26 maart te gast bij Domani Literair. Ook Marcia Luyten wordt die avond geïnterviewd door Frans Pollux.

Ilja Leonard Pfeijffer is schrijver, dichter en classicus. Voor zijn roman ‘La Superba’ kreeg hij in 2014 de Libris Literatuurprijs. Pfeijffer, die in Italië woont, schreef ook boeken als Rupert (2004) en Brieven uit Genua (2016). Zijn nieuwe roman Grand Hotel Europa is momenteel een van de best verkopende Nederlandse boeken. Pfeijffer maakt ook poëzie en is een van de huisschrijvers van Toneelgroep Maastricht.

Marcia Luyten is naast schrijfster ook econome, journalist en presentatrice. Ze werkte als correspondent in Afrika en was diplomate voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Van 2012 tot vorig jaar presenteerde ze het politieke programma Buitenhof. In 2015 verscheen haar boek Het geluk van Limburg over de geschiedenis van de steenkoolwinning in de provincie. Luyten werkt aan de biografie van koningin Máxima.

Domani Literair is een schrijversavond in het Venlose Domani. Tijdens eerdere editie waren onder anderen Geert Mak, Cees Nooteboom, Griet Op de Beeck, Jelle Brandt Corstius en Joris Luyendijk te gast. Naast de gesprekken met de schrijvers is er muziek van de jonge Venlose band Waers, die melancholische dialectliedjes maakt. Kaarten zijn te koop bij boekhandel Koops en de Bibliotheek Venlo. Domani Literair vindt plaats in Domani en start om 20.00 uur.