SHENZHEN

‘Tencent en Alibaba azen op belang in Kruidvat-moeder’

Print
‘Tencent en Alibaba azen op belang in Kruidvat-moeder’

Afbeelding: ANP

De Chinese internetgigant Tencent overweegt een belang te nemen in A.S. Watson, het moederbedrijf van onder meer drogisterijketen Kruidvat.

Ook de eveneens Chinese webwinkelreus Alibaba zou azen op het belang. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Tencent zou ongeveer 3 miljard dollar, omgerekend zo’n 2,6 miljard euro, over hebben voor een belang van 10 procent dat in handen is van het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek Holdings. Temasek is nu nog voor ongeveer een kwart eigenaar van A.S. Watson.

Potentiële kopers worden deze maand uitgenodigd bij Temasek. Het Singaporese fonds betaalde ooit 5,6 miljard dollar voor zijn gehele belang in A.S. Watson.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen